Cursussen voor volwassenen

De 2-daagse zeilcursus voor volwassenen wordt in de Valk gegeven. Dit is een open kielboot van 6,5 meter lengte. Vanwege de goede zeileigenschappen als snelheid en stabiliteit is dit een goede zeilboot om mee te varen, daarnaast heeft het genoeg ruimte voor 5 volwassenen aan boord.

De zeilles wordt gegeven in kleine groepen van 2 tot 4 personen, afhankelijk van wie zich hebben opgegeven. Het kan al vanaf het eerste weekend in april. De lessen gaan door tot zolang het weer het toelaat. Bij deze cursus worden de basisprincipes van het zeilen behandeld en een eerste stap gezet naar het zelfstandig zeilen in een valk. Je kunt je met vrienden opgeven of we combineren de aanmeldingen. 

De kosten zijn  €195,00 per persoon. Het minimum aantal cursisten voor deze prijs per persoon is 2. 

In principe bestaat de cursus uit 2 dagen in één weekend op zaterdag en zondag van 10.00-16.00  onderbroken met een half uur pauze. Omdat de zeilles wordt ingepland in overleg met het team van De Duikelaar, er is overleg mogelijk over een andere vormgeving.

Mocht je je al goed voor willen bereiden, kunnen we aanraden om dit boek (Het Zeilboek van J. Peter Hoefnagels) te lezen.

Wat je kunt verwachten bij de cursus voor volwassenen:

  • Deskundige begeleiding van ervaren zeilinstructeur (CWO gekwalificeerd)
  • Professionele kielboot
  • Gebruik van zwemvesten
  • Gedegen alternatief bij slecht weer en binnen locatie
  • Optioneel lunch

Geef je op via ons aanmeldformulier!